فیسبوک اعلام کرد، در برنامه جدیدی، این کابل زیردریایی ۹ منطقه جدید را زیر پوشش اینترنت خواهد بود که همه این مناطق مرواریدهای ۲ آفریقا هستند و شامل مناطقی از مصر، بحرین، هند، عراق، کویت، عمان، پاکستان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی میشود. کابل زیردریایی ۲Africa سه قاره افریقا، اروپا و آسیا را به یکدیگر وصل میکند.
رکورد فعلی بلندترین سیستم کابل زیردریایی در اختیار سیستم SEA-ME-WE 3 است که ۳۹ هزار کیلومتر طول داشته و ۳۳ کشور آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه و غرب اروپا را به هم متصل میکند.
مدتها است فیسبوک روی توسعه کابلهای زیردریایی سرمایهگذاری میکند تا کشورهای بیشتری را به یکدیگر وصل کرده و به مردم آنها اینترنت پرسرعت بدهد. شروع این پروژه فیسبوک برای قاره افریقا و رساندن اینترنت ارزان به دست ۱.۲ میلیارد نفر در این قاره بود ولی به تدریج سرمایهگذاریهای دیگری هم انجام داد تا یک کابل زیردریایی به طول ۳۷ هزار کیلومتر برای اتصال ۲۳ کشور افریفایی، اروپایی و آسیایی به یکدیگر رسید.
فیسبوک ماه گذشته تعداد کشورها را به ۲۶ کشور افزایش داد و سنگال، جزایر قمر، آنگولا و بخش جنوب شرقی نیجریه را به هم به این طرح اضافه کرد.
با اضافه شدن مرواریدها، این سیستم قرار است اتصال اینترنت را برای ۱/۸ میلیارد نفر دیگر و درنتیجه در مجموع به ۳ میلیارد نفر ارائه کند. این شرکت افزود که این جمعیت افراد ۳۳ کشور و در کل ۳۶ درصد از جمعیت جهان را شامل می شود.
کنسرسیوم مرواریدهای ۲ آفریقا در حال حاضر شامل شرکت بینالمللی موبایل چین، فیسبوک، MTN GlobalConnect، Orange، STC، شرکت تلکام مصر، ودافون و WIOCC میباشد. در یک توسعه در ماه گذشته شرکت شبکهّای زیردریایی الکاتل (ASN) متعلق به نوکیا برای ساخت ۹ شاخه جدید به این مجموعه اضافه شد.
با این حال، هنوز اطلاعات درستی در دست نیست که ساخت این سیستم کابل زیردریایی چه زمانی به پایان میرسد. با توجه به بیانیههای پیشین، میتوان انتظار داشت که وعده فیسبوک و گروه شرکتهای تلکام مبنی بر تکمیل طرح تا سال ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴ تحقق پیدا کند.
منبع : techcrunch
- امید نجاریان
- مهر 17, 1400
- 2470 بازدید